banner grid 78

Programma's rond lezen

Boekenpret is een landelijk leesbevorderingsproject dat jonge kinderen en hun ouders wil laten ontdekken dat je veel plezier kunt beleven aan voorlezen.

Juf Julia komt op bezoek met al haar prentenboeken en knuffels. Ze vertelt samen met de peuters verhaaltjes over Dribbel, Dikkie Dik en nog veel meer bekende boekfiguren.

BoekStart in de kinderopvang is bedoeld om kinderen van 0-4 jaar, hun ouders en pedagogisch medewerkers intensief met boeken en lezen in aanraking te laten komen via de kinderopvang.

Een interactief programma rondom een prentenboek waarbij gebruik wordt gemaakt van attributen en verwerkingsactiviteiten als dans, spel en knutselen.

Van woensdag 26 januari t/m zaterdag 5 februari 2022 staat het voorlezen aan jonge kinderen centraal. Tijdens De Nationale Voorleesdagen organiseert Bibliotheek Emmen diverse activiteiten voor voorscholen, kinderopvang en jonge kinderen.

Niet alle kinderen groeien op in een taalrijke thuisomgeving. Als kinderen te weinig met boeken en lezen in aanraking komen, beginnen zij vaak met een taalachterstand aan school. De VoorleesExpress zorgt ervoor dat deze kinderen extra aandacht krijgen.

Meer weten?

Wil je meer weten over een van onze programma’s? Neem dan contact op met:

Karlijn Geitz
karlijn.geitz@facet-emmen.nl
tel 0591 681432

Collecties:
Herman Mensen
herman.mensen@facet-emmen.nl