herobanner hoog lezend meisje

Themacollectie

Collectie rond een zelf gekozen thema
Onderwerp

Periode van:

Gewenste periode vanaf (dd-mm-jjjj)
Periode tot:

Gewenste periode tot (dd-mm-jjjj)
Bestemd voor groep:

Specifieke aandachtspunten:

Beschrijving

Een themacollectie bestaat uit boeken (en eventueel dvd's) over één onderwerp. Het aantal exemplaren is afhankelijk van het beschikbare aantal titels over het onderwerp.

Doorgaande leeslijn

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met (voor)lezen. Het legt een basis waar een kind een leven lang profijt van heeft. Met de programma’s BoekStart, BoekStart in de kinderopvang en het aanbod van producten en diensten van de bibliotheek zetten we in op (voor)leesbevordering en taalstimulering.

Lees meer

Aanbod 2021-2022

In deze digitale etalage vind je het activiteitenaanbod van Bibliotheek Emmen voor kinderopvang en basisscholen en voortgezet onderwijs overzichtelijk bij elkaar. Voor het schooljaar 2021-2022 hebben we ons activiteitenaanbod uitgebreid en vernieuwd.

Het educatieteam ziet uit naar het nieuwe schooljaar en we wensen je samen met de leerlingen en hun ouders heel veel leesplezier!

Lees meer

Boekstart

Als vrij snel na de geboorte van je baby kun je starten met het voorlezen van boekjes. Elke bibliotheek heeft een BoekStarthoek met baby-, dreumes- en peuterboekjes.

Lees meer