banner grid 78

Programma's rond lezen

Wie wordt de beste voorlezer van het jaar? Maak van voorlezen een spannende wedstrijd en misschien wordt een van jouw leerlingen de provinciale of zelfs landelijke voorleeskampioen! 

Moeite met lezen en toch met plezier leuke boeken lezen? Dat kan met Leesprikkel, een leesbevorderingsproject voor leerlingen met leesproblemen of geringe leesmotivatie.

Welk nieuw verschenen boek vinden de kinderen in Drenthe het mooist? Dat wordt bepaald door de Drentse Kinderjury, een provincie brede juryactiviteit voor groep 7 en 8.

Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne waarbij iedereen wordt uitgenodigd met elkaar in discussie te gaan over één bepaald thema.

De Kinderboekenweek wordt elk jaar in oktober gehouden. Tijdens het tien dagen durende evenement zijn er in het hele land allerlei activiteiten rond lezen en kinderboeken.

Door gedichten te lezen, ze zelf te schrijven en ze creatief te verwerken maken kinderen kennis met allerlei dichtvormen.

De Lezersprijs van de Kinderboekenweek, het beste boek gekozen door kinderen.

Een echte striptekenaar komt langs in de klas en vertelt over strips en beroemde stripfiguren. In de workshop leren de leerlingen hoe je met eenvoudige grondvormen leuke stripfiguren kunt tekenen.

Volgens een vast schema komen de leerlingen per groep onder begeleiding van de leerkracht en/of hulpouders naar de bibliotheek of de bibliobus om boeken te lenen.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over een van onze programma’s? Neem dan contact op met:

Tineke Luchies
tineke.luchies@facet-emmen.nl
tel 0591 681427